Maraş depremi yıktı geçti

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde meydana gelen Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.  Artçı sarsıntıların devam ettiği deprem,  Türkiye’nin yanısıra Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün, Lübnan, Suriye, Birleşik Krallık, Irak, Gürcistan ve Ermenistan’da da hissedildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  AFAD’dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 7 kilometre altında gerçekleşti.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi. Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da bazı binalar yıkıldı.

Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu. Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Değerli Hemşehrilerim Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,4 büyüklüğündeki deprem meydana gelmiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun” denildi.