Hıristiyan birliği için ilk dua İskenderun’da

Her yıl 19-25 Ocak tarihleri arasında ‘Hıristiyan Birliği İçin Dua Haftası’ programı adı altında düzenlenen ‘Ekümenik Dua Günü’ etkinliği bu yıl ilk defa İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kutsal Kitaptan alınan ‘İyilik Yapmayı Öğrenin, Adaleti Arayın’ ayeti adı altında düzenlenen ‘Hıristiyan Birliği İçin Dua Günü’ etkinliğine Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi ve Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Peder AvedisTabaşyan, Katolik Kiliseleri Anadolu Havarisel Vekili Episkopos Paolo Bizzeti, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Nikola Papasoğlu, Episkopos Genel Vekili Peder Antuan Ilgıt, İskenderun Katolik Kilisesi Başrahibi Peder Dariusz Dogondke, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Vakıf Başkanı Yusuf Tabaş, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri, rahibeler ve Ermeni, Ortodoks ve Katolik Kiliselerinin cemaatleri katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinlik Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi ve Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Yapılan konuşmanın ardından kilise önderleri kendi dillerinde dualar etti.

Kilise önderlerinin ve imanlılarının birlikte dua ettikleri ve kiliselerin birliğini yansıtan bu önemli haftanın ilk etkinliğinde ilahiler eşliğinde kutsal kitaptan ayetler okundu.

‘Kiliseler Birliği’ için edilen duanın ardından cemaate dağıtılan mumlar Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi ve Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan tarafından yakıldı. Her bir cemaat üyesi ellerindeki yanan mumları ettikleri duaların ardından mum tablasına yerleştirdi. Edilen dualar ve söylenen ilahiler eşliğinde devam eden etkinlik daha sonra kilise salonunda düzenlenen kokteyl ile son buldu.