İskenderun’daki okullarda karne heyecanı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının 1. Döneminin sona ermesiyle birlikte İskenderun’da karne alan 60 bin 124 öğrenci ile 3 bin 734  öğretmen için 15 günlük ara tatil başladı. İskenderun Bilfen Okulları’nda düzenlenen ‘Yarıyıl Karne Dağıtım Töreni’nde İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile  İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Karne dağıtımının yanısıra, bazı öğrencilerin aileleriyle karne fotoğrafını çekerek, anı ölümsüzleştiren İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ise, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Karne heyecanı yaşayan yavrularımıza ve tüm eğitim camiasına, mutlu ve huzurlu tatiller diliyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilere iyi tatiller dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, “Karnelerini alan bütün öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı kutluyor; karnenizdeki notlar ne olursa olsun; umudunuzu, cesaretinizi, çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı ve başarabileceğinize dair güveninizi hep diri tutmanızı diliyorum.  Çocuklarımızı vatanını, milletini seven, Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi;  ” Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller”  olarak yetiştirmek için göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı tüm Milli Eğitim Teşkilatımızı tebrik ediyor; kendilerini geleceğe hazırlayan tüm öğrencilerimize, aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yarıyıl tatili diliyorum” dedi.          

Öğrencilerin yüzündeki heyecanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, öğrencilere, “Birinci dönem çalışmalarınızın karşılığı olan karnelerinizi alıyorsunuz. Karnenizdeki notlar ne olursa olsun, umudunuzu, cesaretinizi, çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hep diri tutmanızı diliyorum” tavsiyesinde bulundu.

İlçe genelinde farklı okullarda gerçekleşen ve renkli sahnelere neden olan karne dağıtım törenlerinde de bazı öğrenciler ilk defa karne sevinci yaşadı.