Hatay mutfağı künefesiz olmaz!

Hatay mutfağı, İstanbul Galataport’ta bulunan Muutto Anatolian Tapas Bar’da görücüye çıktı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın katılımıyla gerçekleşen tanıtımın ilk gününde menüde Hatay’dan tedarik edilen malzemelerle hazırlanan Oruk, Aşur, Firik Pilavı, Tepsi Kebabı, Humus, Cevizli Biber, Zahter Salatası, Antakya Kısırı, Babagannuş, Ali Nazik ve Künefe yer aldı.

Kendisi de Hataylı olan ünlü aşçı Umut Karakuş’un yorumuyla 1 ara sıcak, 6 meze, 1 ana yemek ve 1 tatlıdan oluşan Hatay yemekleri menüsü 16-22 Ocak tarihleri arasında davetlilerin beğenisine sunulacak.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, işbirlikleriyle ilin tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmaya devam ettiklerini belirterek, ilin yüzyıllara dayanan gastronomisini “Türkiye’nin Lezzet Köşesi Hatay” markası ile tescillediklerini vurguladı.

Herkesi Hatay Mutfağı’nı tatmaya davet ederken, tanıtım dolayısıyla künefe şou yapan Başkan Savaş, “Mutfağımız, yüzyıllardır topraklarında ağırladığı medeniyetlerin eşsiz izlerini taşıyan, nadide lezzetlerin ve köklü kültürünün rayihasını içinde barındıran bir mutfaktır. Bu güzel tatlarla tanışmak ve unutamayacakları bir lezzet deneyimi yaşamak isteyen herkes için Muutto Anatolian Tapas Bar doğru bir seçenek” diye konuştu.