Başkan Tosyalı, öğrencilere ‘KAN’panyayı anlattı

Hatay Valiliği, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliğinde ‘İyilik Sensiz Olmaz Kan Dostum’ sloganıyla başlatılan ‘Okulumda KANpanya Var’ etkinliği İskenderun’da Abdulkadir Kocabaş İlkokulu ve Ortaokulu’nda devam etti.

Kan bağışının önemine vurgu yapmak adına başlatılan kampanya etkinliğine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

‘Okulumda KANpanya Var’ etkinliğinin önemine değinen İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “‘Okulumda KANpanya Var’ etkinliği çerçevesinde bugün Abdulkadir Kocabaş Ortaokulu’ndayız. Hem öğrencilerimize örnek olmak, hem Kızılay’ımıza destek olmak için biz de onlarla birlikte olmak istedik. İnşallah düzenlenen bu tür kampanyalarla ülkemizin ihtiyacı olan kanın temini noktasında Kızılay’ımzın da gayretleriyle yol alırız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı da kampanyaya tam destek verdiğini belirterek, “Buradan halkımıza seslenip herkesi kan vermeye davet ediyoruz. İhtiyacı olan insanlara faydalı olmanın insani bir görev olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca, İskenderun Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere ve vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi.