Fiber tekne daha başlangıç!

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İskenderun’da bulunan ve bölgenin tek denizcilik meslek lisesi olan Sefa Atakaş Denizcilik MTAL öğrencilerinin ürettiği fiber teknenin test aşamasını başarıyla geçtiğini duyurdu.

4 metre 65 cm uzunluğunda, 2 metre 10 cm. gövde uzunluğuna sahip, 105 cm. derinliği bulunan maksimum 5 kişilik fiber tekneyle öğrencilerin mavi sulara açıldığını belirten Büyük, hem çeşit hem sayı bakımından okuldaki üretimin artarak devam edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitime getirdiği eğitim-üretim-istihdam perspektifiyle meslek liselerinde başlayan üretim seferberliğinin Hatay’da da son hızla devam ettiğinin altını çizen Müdür Seyit Ali Büyük, “İlimizdeki meslek liselerinde çeşitli alanlarda yapılan üretimle ülke ekonomisine katkı sağlanırken, bir yandan öğrencilerimize uygulamalı meslek eğitimi veriliyor bir yandan da gerçek üretime katılan öğrenciler emeklerinin karşılığında ücret alarak fiilen çalışmaya başlıyor. Bu kapsamda üretim yapan meslek liselerimizden biri olan Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Gemi Yapımı Alanı öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde fiber tekne üretmeyi başardı. Geniş bir hinterlanda sahip olan İskenderun limanı, Doğu Akdeniz’in ve ülkemizin en önemli limanlarından biri. Denizciliğin önemli bir sektör olduğunu ilçemizde bulunan ve bölgenin tek denizcilik meslek lisesi olan Sefa Atakaş Denizcilik MTAL. önemli bir ihtiyacı karşıladı. Öğrencilerimizin başarıyla ürettiği fiber teknenin mesleki eğitimdeki reformun ilimizdeki sonuçlarından biridir” dedi.

İl Müdürü Büyük, ‘Vira bismillah!’ diyerek İskenderun Körfezi’nde denize açılan ve testleri başarıyla geçen teknenin sadece başlangıç olduğunu, hem çeşit hem sayı bakımından okuldaki üretimin artarak devam edeceğini belirterek, “Bizlere daima destek olan Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Okulumuzu, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devam etmesini diliyorum” dedi.