İGC’de coşkulu bayram

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği kokteylde ilçe protokolü, siyasi parti ve sendika temsilcileri, STK ve iş dünyasının dinamiklerini buluşturdu.

İskenderun Basın Merkezi’nde gerçekleşen coşkulu kutlamada, gazetecileri bu özel ve anlamlı günde İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Kayseri geçmiş dönem valisi ve mülkiye başmüfettişi Şehmuz Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Adalet Komisyonu Başkanı Mahir Taştimur, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Yusuf Yıldırım, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, muhtarlar, STK temsilcileri, siyasiler, iş insanları, dernek ve oda temsilcileri de yalnız bırakmadı.

İGC Başkanı Diyap Atar, etkinliğe katılan konuklara teşekkür ederek, geçmişten bu güne duayen gazetecilerden alınan bayrağı daha da yükseklere çıkarma çabasında olduklarını söyledi.  

İGC’nin vefat eden başkanları ve mesleğe emeği geçen merhum gazetecileri de anan Diyap Atar, ilçede kamuoyunu bilgilendirme görevi üstlenen gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Günü’nü bir kez daha kutladı.

Gazetecilerin zor şartlarda önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Başkan Fatih Tosyalı, basının ilkeli ve olumlu şeylere müspet olacak haberleri yapma temennisinde bulundu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile İdareciler Günü’nü kutlayan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek de, “Ne mutlu bu güzel toplulukla beraber aynı günü paylaşıyoruz. Mesleğin duayenleri aramızda. Yaygın basına göre, yerel basın her anlamda, ekonomik ve sosyal zor şartlarda görevini ifa etmektedir. Emek veren, değer katan, değer veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.