Başvurular e-Devlet’ten yapılabilecek

Hatay dahil pek çok ilde emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) konusunda yapılan düzenlemenin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önlerinde yoğunluk oluşması dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı. SGK önlerinde oluşan kuyruk sonrası bakanlık, işlemlerin SGK’ya gitmeden e-Devlet üzerinden de yapılabileceğini duyurdu.

EYT düzenlemesinin açıklanmasının ardından vatandaşların SGK önünde uzun kuyruklar oluşturmasına gerek olmadığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT ile ilgili henüz yasalaşma süreci gerçekleşmediği için şu an yaptıkları müracaatlar geçerli değil. Yasal süreç tamamlanıp tanımlandıktan sonra yurttaşlarımız SGK’ye başvurularını yapacak. Bunu da e-Devlet üzerinden çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Bunun için de gerekli bütün hazırlıklar yapılıyor” dedi.

Bilgin, EYT ile ilgili yasalaşma sürecinden bahsederken, hazırlıkların tamamlanma noktasında olduğunu, dosyaları birleştirme ve elektronik ortamda değerlendirme sürecinin ardından düzenlemenin Ocak ayı içinde Meclis gündemine geleceğini ifade etti.

Bilgin ayrıca emeklilikte yaşa takılanların yaş ortalamasının 49,9 olduğunu ifade etti.