Tatlı bir yeniyıl telaşı

UNESCO’nun gastronomi alanındaki “Yaratıcı Şehirler Ağı”nda yer alan Hatay’da, künefe ustalarının yeni yıl telaşı başladı. Ustalar, yılbaşı öncesi tescilli tatlıya artan künefe talebini karşılamak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. İşletmeler, yılbaşı sofralarına lezzet katacak ürünleri Hataylıların sofralarına ulaştırmak için çabalarken, şehir dışındaki müşterilerine de kargoyla ulaştırmak için

Geçtiğimiz yıllarda Master Chef’te konuk olan ve künefeyi en ince detaylarına kadar TV ekranlarında anlatan Künefeciler Derneği Başkan Yardımcısı Ragıp Bekfilavioğlu, esnafın özel günlerde daha fazla hareketlendiğini belirterek, “Yeni yıl öncesi satışlarımız arttı. Yurt içinden daha fazla künefe talebi alıyoruz. Ürünleri kargoyla her yere gönderiyoruz. Künefelerin lezzetini koruması için özel paketlemeler yapıyoruz. Tatlıyı şehir dışındaki müşterilere şoklanmış pakette ve yanında şerbetiyle gönderiyoruz. Künefe, fırında ısıtıldıktan sonra üzerine şerbet dökülerek tüketilebiliyor” dedi.

Künefeci Fatih Uzunparmak da satışların geçen yılbaşına göre artış gösterdiğini belirterek, “Türkiye’nin farklı bölgelerine kargoyla tatlı ulaştırıyoruz. Genellikle İzmir, Ankara, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Antalya’ya künefe gönderiyoruz. Künefemizi tesciline uygun şekilde yapıyoruz, aslını yaşatmak için uğraşıyoruz. Kalitemizden ödün vermiyoruz. Hatay’daki bütün künefecilerde bugünlerde aşırı yoğunluk var” ifadesini kullandı.

Tatlı ustası Muhammed Dalgaç, siparişleri karşılamak için yoğun şekilde çalıştıklarını belirterek, “Allah’a çok şükür yaklaşan yılbaşı öncesi işlerimiz çok iyi, fazla siparişimiz var. Hareketli günler yaşıyoruz. Hem iş yerine gelip künefe alanlar hem de kargoyla ürün ulaştırdıklarımız oluyor. Künefemizin yılbaşı sofralarını süsleyecek olmasından mutlu ve memnunuz” dedi.