Noel Balosu’nun ışıltısı yüzlere mutluluk saçtı!

Farklı kültür ve inançların huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığı İskenderun’daki Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı dolayısıyla bir araya geldiği gece Noel’in ışıltısını yansıttı.

İsa Taş Plaza’da gerçekleşen ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve eşi Serpil Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in de Hristiyan vatandaşların Noel coşkusuna ortak oldukları gecede, 2020’de yaşanan pandemi dolayısıyla verilen aranın ardından yeniden bir arada Noel kutlamanın güzelliği yaşandı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Başkanı Can Teymur, “Bir Noel Bayramını daha huzur içerisinde kutlamanın sevinci içerisindeyiz. İskenderun’da ve Hatay’da yaşayan Hıristiyan Türk vatandaşları olarak milletimizin her zaman barış ve huzur içerisinde yaşaması en büyük arzu ve temennimizdir. Kutladığımız her bayram bizleri birbirimize yaklaştıran güçlü bağları temsil etmekte. Bu sebeple bugün bizleri yalnız bırakmayan, bayram coşkumuza ortak olan dostlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, geçmiş dönemde İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetimi’nde hizmet veren Corç Boğusoğlu, Ferit Aytar, İlyas Aras ve Fuat Terbiyeli’ye plaketleri İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün ve İskenderun İlçe Emniyet Müdür Nevzat Güneş tarafından takdim edildi.

Salona sırtında kırmızı torbasıyla giren ve masaları tek tek dolaşarak minik çocuklara şeker dağıtan Noel Baba’nın yanısıra, çocukların yüzlerini boyayıp onlara balon dağıtan animasyon ekibi de Noel Balosu’na ayrı bir renk kattı.

Sponsorların katkılarıyla yapılan hediyeli çekilişin ardın Noel Yemeği,  müzik eşliğinde devam etti. Halay çekerek Noel’i kutlayan Hıristiyan Cemaati, bir arada olmanın mutluluğunu da uzun bir aranın ardından tekrardan yaşamanın keyfine vardı.