Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz Hatay’da

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, çalışma ziyaretleri kapsamında geldiği Hatay’da okul müdürleriyle İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Murat Süt ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü makamında ziyaret ettikten sonra, Antakya ve Defne İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile eğitim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında okul müdürleriyle bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, bakan yardımcısı Yılmaz’ı Hatay’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Sayın Bakanım medeniyetler şehri Hatay’ımıza hoş geldiniz. Hatay’da eğitim noktasında düne göre bugünümüzün, bugüne göre de yarınımızın çok daha iyi olması için arkadaşlarımızla yoğun, gayretli ve fedakâr bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz da Antakya ve Defne ilçelerinde görev yapan okul müdürlerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Medeniyetlerin buluşma noktası bu güzel Hatay şehrimizde bizi ağırladığınız için İl Müdürümüze ve sizlere teşekkür ediyorum. İllerimizi ziyaret ettiğimizde yönetici arkadaşlarımızla bir araya gelmenin çabası ve gayreti içerisinde oluyorum. Eğitim yöneticiliği aslında bir ekip liderliğidir. Eğitim yöneticileri çalıştıkları kurumlardaki eğitim kadrolarının koordinasyon görevini üstlenmektedir” dedi.

Eğitim yöneticilerinin asıl hizmetinin sınıfın içindeki eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olduğunu belirten Yılmaz, “Yöneticiler olarak eğitim hizmetlerini üstlenen öğretmenlerimize sunacağımız hizmet nitelikli olursa eğitimin de niteliği artacaktır. Sınıfa hâkim olan neticede eğitime de hâkim olur. Mesele yöneticilik değil mesele koordinasyonu bir orkestra şefi gibi güzel yürütüp sınıfın içerisindeki eğitimin niteliğine doğrudan dokunabilmektir” şeklinde konuştu.

Okullarda istişare kültürünün oluşmasını, eğitim öğretim faaliyetlerinin katılımcı bir yönetim anlayışıyla yürütülmesini çok önemli ve gerekli bulduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Yılmaz, yöneticilik vazifelerinin emanet olduğunu, vazifenin gereğini yapmak için her gün yeni bir adım atmak gerektiğini ifade etti.

Yöneticilik görevinin rutini devam ettirmek olmadığını da belirten Bakan Yardımcısı Yılmaz, lider yöneticiliğin ise hem öğrencilere hem öğretmenlere ufuk gösteren, onları ileriye taşıyan bir yaklaşım olduğunu söyledi. 

Bakan Yardımcısı Yılmaz, konuşmasının ardından okul müdürlerinin talep ve önerilerini dinledi.