Noel, dünyada sevgiyi hâkim kılsın!

Hristiyan cemaatinin Hz. İsa’nın doğum günü olması dolayısıyla Doğuş Bayramı olarak da kutladığı Noel Bayramı, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinle büyük bir coşkuyla kutlandı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İskenderunluların Hristiyan vatandaşların Noel coşkusuna ortak oldukları ayin, ilçedeki dinlerin hoşgörüsünü bir kez daha yansıttı.

Kilise Papazları Dimitri Yıldırım öncülüğünde Nikola Papasoğlu yönetiminde gerçekleşen ayinde cemaat mum yakarak, yeni yıldan barış ve huzur diledi.

İncil’den doğuş ayetlerinin okunduğu ayinde kısa bir vaaz veren Dimitri Yıldırım, “İsa Mesih’in doğuşu dünyamıza barış müjdesini verdi. Sevgi aramızda hâkim oldu. Dileğimiz o ki; Noel bayramı dünyamıza, ülkemize ve bölgemize barış, bolluk ve bereket getirsin” dedi.

Verilen vaazın ardından ayine katılan cemaate kominyon dağıtıldı. Düzenlenen ayin sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kiliselere gönderilen Noel sepetleri ve kilise cemaat üyeleri tarafından hazırlanan magnetler cemaate dağıtıldı.