Noel coşkusu, çocukların gülüşünden şehre yayıldı

Hristiyanların en büyük bayramlarından biri olan ve ‘İsa Mesih’in Doğuş Bayramı’ olarak kutlanan ‘24 Aralık Noel Bayramı’ coşkusu, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde çocuklara düzenlenen ‘Hediye Dağıtımı ve Noel Şenliği’ etkinliği ile taçlandı.

24 Aralık Noel Ayini’nden bir gün önce düzenlenen etkinlikte çocuklar hem Noel Baba ile tanışmanın, hem de onun elinden hediye almanın heyecanı ve mutluluğunu bir arada yaşadı. Alışılmış kırmızı kostümü, ponponlu şapkası, uzun beyaz sakalı ve tombul yanaklarıyla elindeki zili çalarak çocukların meraklı bakışları arasında ‘Ho ho ho’ sesleriyle kiliseye giren Noel Baba, çocuklara İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi tarafından özel olarak hazırlanan hediyeleri tek tek dağıtırken herkese ‘Mutlu Noeller’ diledi.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi tarafından geleneksel hale getirilen hediye dağıtımı etkinliğinde Noel Baba’nın elinden hediyelerini alan çocuklar hem bayram coşkusunu, hem de hediye almanın sevincini aileleriyle paylaştı. Kilisede düzenlenen etkinliği ilahilerle açan kilise papazları Abuna DİMİTRİ yıldırım ve Nikola PAPASOĞLU’nun ardından minik ve gençlerden oluşan koro Noel ilahilerini Türkçe ve Arapça seslendirerek Noel ruhunu bir kez daha yansıttı.

Yeni doğan bebeklerin bile düşünüldüğü, kız ve erkek bebeklere ayrı ayrı alınıp hazırlanan, giyimden, akıllı yazı tahtası ve zeka oyunlarına kadar çeşitli hediyelerin Noel Baba tarafından dağıtıldığı etkinlikte anne ve babalar cep telefonları ile çocuklarının Noel Baba’nın elinden hediye aldıkları anı ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Düzenlenen Hediye dağıtımı ve Noel Şenliği etkinliği daha sonra kilise bahçesinde çocuklara Miki ve Mini Mousse kıyafeti giyen gençler tarafından sosis ve köpük balonlar hediye edildi ve çocuklar ayrıca pamuklu şeker yiyerek gecenin keyfine vardı.

İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, Hristiyan Alemi’nin Noel Bayramı’nı kutlarken, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızı hediyelerle sevindirmek istedik. Biz onları çok seviyoruz. Noel coşkusunu çocuklarımızla birlikte paylaşmak bizlere büyük bir haz veriyor. Yeni bir yıla gireceğimiz bu günlerde bütün insanlık için dua ettiğimiz kilisemizde Noel Bayramı’nın bize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz. Hepinize Mutlu Noeller” dedi.