MİT’ten Hatay’da operasyon; 8 terörist yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) ve emniyetin Hatay’da düzenledikleri ortak operasyonda aralarında DEAŞ’ın sözde sahil tabur komutanı olduğu belirtilen Ahmed Ali’nin de bulunduğu 8 terörist yakalandı.

MİT’in, DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan çalışmasında DEAŞ’ın sözde Sahil Taburu Komutanı Abu Süleyman El Aşkar kod adlı Ammar Haşim El Bekai ve Ahmed Ali isimli şüphelilerin Hatay’da farklı örgüt evlerinde kaldıkları tespit edildi. MİT’in istihbarı ve operasyonel desteğiyle, Terörle Mücadele birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 8 DEAŞ’lı yakalandı.

TÜRK BAYRAĞINI YAKTIKLARI GÖRSELLER ÇIKTI

Örgüt üyelerinin 2022 yılı Kasım ayında öldürülen DEAŞ lideri Ebu Hasan El Haşimi El Kureyşi’nin yerine geçen Abu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi’ye biat ettikleri belirtilirken, Türk Bayrağını yaktıklarına ilişkin görseller ele geçirildi. Yakalanan hücre üyeleri temin ettikleri silahlarla Suriye’ye giderek, Suriye sahasındaki Türk askerlerine yönelik eylem talimatı aldıklarını itiraf etti. Operasyonda 3 tabanca, çok sayıda fişek, 2 bıçak, yaşam malzemeleri ve çok sayıda teknik malzeme ele geçirildi.