Hızlı Destek Programı’na en fazla başvuru Hatay’dan

KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik, Mikro ve Küçük İşletmelere Yönelik uygulanan ‘Hızlı Destek Programı’ kapsamında il genelindeki 1412 işletmeye 183 milyon TL destek sunduklarını söyledi.

Program kapsamında 3500 Meslek lisesi ve üniversite mezunun da istihdam edildiğini ifade eden Çevik, 3. ve 4. Fazları devam eden programa imalat sektörünün yanısıra hizmet ve ticaret sektörlerinin de dahil edildiğini ifade etti.

“Desteğin ilk geri ödeme taksitleri Eylül 2024’te başlayacak”

Hızlı Destek Programı’nda meslek lisesi ve üniversite mezunu gençlerin istihdamının hedef alındığını aktaran Çevik, “Hızlı Destek Programı’na en fazla başvurunun yapıldığı illerden olan Hatay’da bulunan işletmelere 183 Milyon TL destek ödemesi yapıldı. Program sonuna kadar 250 milyon destek ödemesi yapmayı planlıyoruz. Bunu yanısıra son 12 aydaki ortalama istihdamı koruyan ve alacağı ilave personel ile 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdünde bulunan işletmeler, programa başvurmaya başladı. Mikro işletmelerin iki, küçük işletmelerin de beş personele kadar yararlanabildiği programın 3.’üncü döneminde 100 bin TL olan destek tutarı, 4.’üncü fazda 125 bin TL’ye çıkartılmıştır. Program kapsamında 10 Ekim’de başvurularını yapan işletmeler, ilave personeli istihdam ederek 28 Kasım’a kadar ödeme taleplerini ilettiler. Desteği kullanan işletmeler, ilk 24 ay bir ödeme yapmayacak. Sonraki 24 ayda 6 eşit taksitle KOSGEB’e geri ödemede bulunacak. Geri ödemede, herhangi bir faiz veya komisyon alınmayacak. Desteğin ilk geri ödeme taksitleri Eylül 2024’te başlayacak” derken desteklerin tamamen ücretsiz ve aracısız verildiğinin altını çizdi.