İskenderun Kaymakamı’ndan ‘hoşgörü’ turu!

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğinin sergilendiği ilçede Katolik Kilisesi’nin ardından Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’ni  ziyaret etti.

Katolik Kilisesi Pederi Antuan Ilgıt tarafından karşılanan ve kiliseyi gezme fırsatı bulan Kaymakam Demiryürek, Ortodoks Kilisesi’nde de Vakıf Başkanı Can Teymur ve cemaat tarafından karşılandı.

Hoşgörü ortamında gerçekleşen buluşmada, İskenderun’daki tüm inanç grupları ve etnik yapının birlikte hayatı güzelleştirme idealinin, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olması gerektiği ifade eden Kaymakam Demiryürek, cemaatle sohbetinde her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

“İskenderun hepimiz için vazgeçilmez bir kent olmuştur”

Kaymakam Demiryürek’in ziyaretinin çok anlamlı olduğunu ifade eden İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Başkanı Can Teymur, “İskenderun’daki Ortodoks Cemaati çok kadim bir cemaatin devamı olarak burada bulunmakta. Cemaatimiz yaklaşık 650 aile ve 3000’e yakını mensubu ile Hatay’da ikamet etmekte. İskenderun’da mevcut durumdaki iki kilisemizde de dini vecibeler yerine getiriliyor.  Aziz Nikolas Kilisemiz 1860’lı yıllarda Sultan Abdülaziz fermanıyla kurulmuş. Bir diğer kilisemiz olan ve Jandarma Komutanlığı’mızın karşısında bulunan Aziz Corç kilisemiz de 470 yıllık bir geçmişi bulunan kadim bir kilisedir. Tabii cemaat mensuplarımız, dini vecibelerini, düğün, vaftiz ve cenaze gibi törenlerini Aziz Nikola kilisemizde gerçekleştiriyor. Her pazar günü olmak üzere, bayram günlerinde de cemaatimiz ayinlerimize katılıyor. Her ne kadar son dönemde yaşadığımız pandemi dolayısıyla aksamalar olsa da artık ayinlerimiz yeniden devam etmekte.  Bizler de vakıf yönetimi olarak geçtiğimiz hafta seçimlerimizi tamamlayarak yeni yönetimimizle kilisemiz için çalışmalarımıza başladık. Yeni ve genç arkadaşlarla birlikte yolumuza devam ediyoruz. İskenderun hepimiz için birlik, beraberlik ve dostluğun vazgeçilmez bir kenti olmuştur. Müslüman kardeşlerimiz bayramlarımız da bizleri ziyaret eder, keza bizler de Ramazan ve Kurban bayramlarında onların bayramlarını kutlarız. Dileğimiz bağlarımızın daha da güçlenmesi. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ben sizlere cemaatimiz adına tekrardan kentimize hoş geldiniz demek istiyorum” dedi.

“İskenderun’da birlikte hayatı güzelleştirme ideali var”

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, “Ben de böylesine güzide bir toplulukta bir arada olmanın memnuniyeti içerisindeyim. Başkanım ve kıymetli arkadaşlarına, yeni yönetimine hayırlı olsun diyorum. Göreve geldiğim zaman dilimi içerisinde bana yapılan ziyaretlerin i-adeyi ziyaretini gerçekleştirip, sizleri daha geniş bir çerçevede tanımak maksadıyla gelmek arzusundaydım ama yoğunluk sebebiyle ziyaretim biraz gecikti. İskenderun hakikaten birlikte yaşama kültürünün, birlikte hayatı güzelleştirme idealinin, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olması gereken yerlerinden bir tanesi. Bu hem ülkem adına, hem insanlık adına bir kamu yöneticisi olarak, bir vatandaş ve birey olarak beni çok mutlu ediyor. Bu benim kıymetli bulduğum bir husus. Bu hususun lafta kalmaması, sosyal hayatın farklı mecralarında da kendine vücut buluyor olması ayrı bir kıymettir hepimiz için. İnşallah bu huzur ortamı devam eder. Ben de T.C. Devleti’nin ve buradaki vatandaşlarımızın temsilcisi olarak her daim yanınızdayım. Kapım da, telefonum da 7/24 sizlere açık.  Tekrardan nazik ev sahipliğiniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi.