Hatay’da TOKİ kuraları 2 Ocak’ta çekilecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yayınlanan ve 5-11 Aralık’ı kapsayan Dezenformasyon Bülteninde “Hatay’da TOKİ Türklere değil, Suriyelilere ev verdi” iddiası yalanlandı.

Hatay’daki bin 100 Konut Projesi için, “Hak Sahibi Belirleme Kura Çekimi”nin 2 Ocak 2023 tarihinde yapılacağı belirtilen açıklamada, “Henüz gerçekleşmemiş bir kuranın sonucu ile ilgili iddia, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur” denildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “TOKİ’den Suriyelilere ev. Hatay’da Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı” iddiasının doğru olmadığı ifade edilen bültende, şunlar kaydedildi: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Hatay merkezde inşa edilecek 1100 konut için 14 Eylül 2022-31 Ekim 2022 arasında 26 bin 275 başvuru alınmış olup hak sahibi belirleme kurası henüz gerçekleşmemiştir. TOKİ tarafından alt gelir ve orta gelir gruplarına yönelik projelerden satın ve devir almak isteyenlerde T.C. vatandaşı olma şartı ile diğer şartları yerine getiren konut alıcılarına satış yapılmakta olup başvuruda bu kriterleri karşılamayan kişilerin başvuruları iptal edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere TOKİ projelerinden konut satışı yapılmamaktadır. Hatay’daki 1100 Konut Projesi için ‘Hak Sahibi Belirleme Kura Çekimi’nin 2 Ocak 2023’te yapılması planlanmaktadır. Henüz gerçekleşmemiş bir kuranın sonucu ile ilgili iddia, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur.”