Türkiye Tekvando Milli Takımı, 44 madalya ile Balkan Şampiyonu

İskenderunlu Antrenör Mehmet Korhan yönetimindeki Türk Milli Takımı, Arnavutluk’un ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Tekvando Şampiyonası’ndan 19’u altın olmak üzere toplamda 44 madalya ile döndü.

Arnavutluk’un Durrës kentinde yapılan ve 10 ülkeden 446 sporcunun katıldığı şampiyonada Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandıran sporcular Gençler ve Yıldızlar kategorisinde Balkan Taekwondo Şampiyonasına adeta damga vurdu.

Milli takım başında görev alan ve ülkemize Balkan Şampiyonluğu kazandıran Antrenör Korhan yönetimindeki sporcular şampiyonada 19’u altın, 16’sı gümüş, 9’u bronz olmak üzere toplamda 44 madalya ile Türkiye’ye dönmenin gururu ve onurunu yaşadı.

Türk Milli Takım Antrenörü Mehmet Korhan, Balkan Şampiyonluğu’nu elde eden sporcularını tebrik ederken, “Gençler bay – bayanlarda  ve yıldızlar bay ve  bayanlarda takım halinde Balkan  Şampiyonu olan Türk Milli Takımımızla toplamda 44 madalya kazanarak takım halinde de birinci olduk. Taekwondo branşında uluslararası arenada yıllardır birincilik kürsüsünde yer alma alışkanlığımızı da bozmamış olduk.  2009 yılından beri Türk Milli Takımı’nın başında görev alarak defalarca gerek Avrupa şampiyonluğu, gerek Dünya şampiyonluğunu elde ettik. Uluslararası arenada kendinden her zaman söz ettirmeyi bilen Arnavutluk’ta yapılan Balkan Şampiyonası’nda da gücünü tekrar kanıtlayan Taekwondo Türk Milli Takımın başında görev almam benim için gurur verici. İstiklal Marşı’mızı başka ülkede çaldırıp, sporcularımızın kürsünün en zirvesinde yer almaların sevincini kelimelerle anlatmak gerçekten zor. Allah,bu duyguyu herkese nasip etsin” dedi.