Ekonomi vizyonunun şifrelerini tek tek verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıla Çağrı” vizyon belgesi toplantısında dijital kalkınma ve yeşil dönüşümde büyük sorumluluk yüklediği CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye’yi ekonomide kalkındırma stratejisine ‘üretim dönüşümü’ ile ışık tuttu.

Anlatımı, sorunları işaret edip çözümü direkt olarak aktarımıyla dikkat çeken Böke, çizdiği ekonomik vizyonda üniversitelerin özgürleştirilmesine de ayrıca bir paragrafla vurgu yaptı.

Ülkede yaşanan ekonomik buhrana rağmen, hiç karamsarlığa kapılmadan üreterek ve üretimi dönüştürerek yapacaklarını kamuoyuna tek tek açıklayan Böke, rantın, sömürünün yolsuzluğun dönemine son verecekleri Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin de yüzüncü kuruluş yıldönümünde halkla birlikte, ortak bir gelecek paydasında buluşmaya hazır olduklarını söyledi.

Salonu dolduran partililerin konuşmasını sık sık alkışlarla desteklediği CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke,  Türkiye’deki yeni ekonomik kalkınma vizyonunun şifrelerini şöyle verdi; “Bizim vizyonumuz belli. Türkiye’yi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kalkındıracağız. Ve toplumun tüm kesimleri hep birlikte zenginleşeceğiz. Ve bugün yaşanıyor olan bu ağır yıkımı kalıcı bir şekilde hep birlikte ortadan kaldıracağız. Büyük coğrafyamızın yetenek havuzu olmak için bütün adımları atacağız. Her şeyden önce laboratuvarında araştırmak yapmak, sınıfında ders vermek, okulunda bilim yapmak isteyen tüm bilim insanlarımız özgür üniversitelere kavuşacaklar. YÖK’ü kaldıracağız. Ve Boğaziçi’ni ve tüm üniversiteleri hep birlikte özgürleştireceğiz. Ve barış imzacısı akademisyenleri yeniden öğrencileriyle yeniden üniversitelerle buluşturacağız. Finans politikalarımız ve düzenlemelerini de iklim hedefimizle uyumlu hale getireceğiz. Örneğin daha yeni çok yeni, G-20’de Endonezya’ya kömürden çıkış stratejisi için 20 milyar dolarlık fon sağlandı, 20 milyar dolarlık fon. Benzer fonlar ülkemizin de erişimine açık. Bu temiz yatırım hedefleyen fonları biz ülkemize getiriyor olacağız. Ve bankalarımız kredi verirken, finansman sağlarken emek dostu, dijital ve yeşil dönüşüm hedefini gözeten bu yatırımları tercih ediyor olacaklar. Hep birlikte bunu yapacağız. Ve en önemlisi 2023’ten başlayarak güçlü Türkiye Büyük Millet Meclisinde iktidarımızda yeşil bütçe reformunu iktidarımızın ilk yılında hep birlikte başlatacağız. Ama her şeyden önce bugünün buhranında hiç karamsarlığa kapılmayacağız. Çünkü artık rantın sömürünün yolsuzluğun dönemi bitiyor. Artık halkın, üretimin kalkınmanın zamanı başlıyor. Ve hepimizin içinde yer alacağı ortak bir geleceği kurmanın zamanı başlıyor. Ve işte biz bu büyük üretim dönüşümüyle Türkiye’yi ikinci yüzyıla taşıyacağız. Ve bu karanlığı bitirecek güç biz de, halk da, Cumhuriyet Halk Partisi’ndedir. Biz buradayız, biz hazırız.”