Arsuz Belediyesi’nin yapamadığını İskenderun Belediyesi yapacak!

Arsuz ilçe sınırları içerisinde bulunan, hem öğrenciler, hem yayalar, hem de araç sürücüleri için tehlike oluşturması dolayısıyla tepkilere rağmen ne Arsuz Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü asfaltlanmayan yolları İskenderun Belediyesi yapmaya talip oldu.

İskenderun – Arsuz sınırında İSTE’nin hemen arkasında bulunan yurtlar bölgesindeki yolların asfaltsız ve çamur içindeki durumuna öğrencilerin ve çevre esnafının tepkilerine Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı duyarsız kalmadı.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Beleidye Başkanı Fatih Tosyalı ile Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in de katıldığı bir açılışta Arsuz Beleidye Başkanına “Yurtların yol sorunu malum çok kötü. Buranın sorumluluğu Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Arsuz Belediyesi’ne ait. İzin verirseniz, İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı burada, kendisine söyleyelim, bu yolları asfaltlasın, tertemiz olsun. Hem öğrencilerimize hem de çevre esnafımızı bu eziyetten kurtaralım” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ise, “Benden yana bir sorun yok. İskenderun Belediyesi’nin bu yolları asfaltlaması bizleri de mutlu eder” diyerek, jest için teşekkür etti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Bizler sorumluluk alanı içerisinde çukursuz bir yol bırakmadık. Her yolu asfaltladığımız gibi, yeni yolların da asfaltını yapıyoruz. Arsuz’da yurtlar bölgesi gibi sorun teşkil eden yerler varsa, buna büyükşehirin eksik bıraktığı yollar da dahil, asfaltlamaya hazırız. Bizim sorumluluk alanımızda olsa ben bu duruma izin vermezdim” diyerek, her konuda yardımcı olabileceklerini ifade etti.