TBMM’de ‘Antakya Künefesi’ şovu!

Hatay milletvekilleri, 2007 yılında Coğrafi İşareti alınan Antakya Künefesi’nin Avrupa Birliği Tescili dolayısıyla TBMM’de künefe dağıttı.

Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal ve Lütfi Kaşıkçı’nın TBMM bahçesinde şerbetlendirdikleri künefeyi gazeteci ve meclisteki milletvekillerine ikram ettiği törene Ticaret ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de eşlik etti.

Künefe dağıtımında konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’ın, UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda gastronomi alanında marka şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Hatay’ın 758 çeşit yemeği ve 175 çeşit kahvaltısının bulunduğunu belirten Yayman, “Herkesi Hatay’ın lezzetlerini tatmaya davet ederken, “Napolyon Bonapart’ın “Dünya tek bir ülke olsaydı, bunun başkenti İstanbul olurdu” demiş. Biz de bu sözden ilhamla ‘Dünya ev olsaydı, bu evin mutfağı da Hatay olurdu” diyoruz” ifadesini kullandı.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da “Türkiye’nin başkenti Ankara’dır, dünyanın başkenti de Hatay’dır. Hatay’ın güzelliklerini, doğasını bütün vatandaşlarımızın gelip görmesini bekliyoruz. Hatay candır, barışın kentidir” şeklinde konuştu.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de, Antakya Künefesi’nin Avrupa Birliği Tescili’nin askı sürecinin başladığını belirterek, “Bunun anlamı şu; 3 ay içinde itiraz olmaması durumunda Antaya Künefesi’nin uluslararası tescili tamamlanmış olacak. Yani; künefemiz İngilizce öğrenmiş durumda” dedi.