Kuvvetli yağışa dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay çevreleri ile Adana’nın güneyinde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa karşı uyardı.

Hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde, perşembe gününden itibaren de mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilen açıklamada, Hatay’da bugün akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen kuvvetli yağışların çarşambadan sonra hafta sonuna kadar da devam edeceği belirtildi.

Meteoroloji’den Hatay ve Adana’da beklenen ve saatte metrekareye 21-50 kg. yağış düşmesi beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili şu uyarı yapıldı; “ Bugün(22.11.2022 Salı) akşam saatlerine kadar Hatay il geneli ile Adana’nın güneyinde(Yüreğir’in güney ve doğu kesimleri, Karataş, Yumurtalık, Ceyhan) beklenen gökgürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”