Lütfü Savaş Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeşil ışık yaktı. Karar TV’de yayınlanan ‘Bi’karar ver’ programında Yıldıray Oğur ile Elif Çakır’ın sorularını yanıtlayan Başkan Savaş, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmazsa aday olmak isterim” dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanı adaylığına destek mesajı verirken, aday olmaması halinde ‘Diğer arkadaşlarım gibi ben de bu yarışta olmak isterim” diyen Başkan Savaş, aday gösterilmesi halinde Türkiye hayalini de paylaştı.

‘Kemal Beyle de kazanabiliriz’

Altılı masanın yapması gerekenlerden bir tanesinin sosyal erozyonu bitirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, “Türkiye’nin çok üzerinde bir düşünce ufkuna ve herkesi kucaklayacak bir yapıya sahip biri genel başkanımız. Gerçekten çok olgunlaşmış, demokrat, insanları din, mezhep ve bölgesel ayrımını yapmadan onları kucaklayan bir insan. Avrupa’ya baktığınız zaman Avrupa’da çok rahat seçilebilecek bir yapıda bir insan. Türkiye’de şöyle bir şey var. Türkiye’de 20 yıldır iktidar partisi insanların zihninde büyük dejenerasyon oluşturdu. İnsanların kökenine göre politika oluşturdu. İnsanları mezheplerine göre ayrıştırdı. Hal böyle olunca da sosyokültürel ve ekonomik durumu belli bir seviyenin altında olan insanlarda artık keskinleşme durumuna getirdi.  Bu sebepten ötürü Doğu Anadolu’da Karadeniz’in bütününde İç Anadolu’nun iç kesimlerinde insanlar biraz daha dinsel, biraz daha mezhepsel biraz daha bölgesel düşünebiliyor. Yani Kemal Beyle de kazanabiliriz. Ama şu var ki mevcut iktidarın temsilcisi, bu seçimde daha çok din ve mezhep eksenli bir politika güder. Bu altılı masayı zora düşürebilir mi? Onu da karar verici Genel Başkanlarımızın bilmesi lazım. Çünkü ‘Mezhep Meselesi’ni iktidar çok kullanıyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey; senden olmayan, senin gibi düşünmeyeni hem yönetebilmek, hem de çözüm ortağı olarak görüp onunla birlikte hareket edebilmek. Türkiye’nin 20 yılda en çok sıkıntı çektiği konu bu.  Altılı masanın yapması gerekenlerden bir tanesi sosyal erozyonu bitirmek” dedi.

‘Aday gösterilmek isterim’

Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenebileceğine vurgu yapan Başkan Savaş, “Türkiye Cumhuriyeti için en ulvi makam Cumhurbaşkanlığı makamı. Bunu her Türk vatandaşı ister. Ama burada karar verici Lütfü Savaş değil.  Burada altılı masa karar verecek. En başta görünen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. Genel Başkanımızın olduğu yerde bize ona yardım etmek düşer. Ama Genel Başkanımız olmayacaksa tabii ki ben Tıp Doçentiyim, üç dönemdir belediye başkanıyım, üniversite yönetmiş adamım. Tıp fakültesi kurmuş adamım. Geçmişim hem sahada hem bürokraside çok parlak Allah’a şükür. Tabii ki diğer arkadaşlarım gibi ben de yarışta olmak isterim, niye istemeyeyim ki! Ben de aday adaylarından bir tanesi olmak isterim. Şimdi biz biraz kıyıda köşedeyiz ondan duyulmamıştır ama. ‘Ben aday olmak istiyorum’ demiyorum. Sayın Genel Başkanımızın olmaması durumda benimde adımın geçmesinden onur duyarım. Ak Parti ve CHP’de kimliğimizi kaybetmeden siyaset yapmışız. Bu çok mütevazi olmayı gerektirecek durum değil herhalde” şeklinde konuştu.

‘Aday olursam hayalim…’

Başkan Lütfü Savaş, Hatay’ın Türkiye’nin minyatürü olduğuna değinerek, “Oldu da aday gösterilirsem ilk hayalim Hatay’da ne yaptıysam Türkiye’de de onu uygulamak. Bir defa Hatay Türkiye’de ki yaklaşık olarak bütün demografik yapıların karması ve bir minyatürü. Biz orada nasıl başarılı olduk. Herkesi var saydık. Her yelpazeye eşit ve adaletli hizmet ettik. Ve herkesi oyunun içinde tuttuk. Türkiye’nin sıkıntısı bu zaten. Türkiye’de de herkesin oyunun içinde olması ve Türkiye’nin bundan faydalanması lazım. Kim gelirse gelsin. Toplumun sağından soluna kadar, etnik, dinsel, mezhepsel, bölgesel dinamiklerine kadar herkesi var sayıp Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve bayrağının etrafında birleştirmesi ve üretime katması lazım” dedi.