Kadınlara Yönelik Atölye, Büyükelçiden geçer not aldı

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Türkiye-Japonya ilişkilerinin ortak projelerini incelemek üzere geldiği Hatay’da hibe desteği sağladıkları Kadınlara Yönelik Mesleki Eğitim Atölyesi için Ekipman Sağlanması Projesi’nin açılış törenine katıldı.

 Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde Başkan Bekir Altan Tarafından karşılanan Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’ya Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı da eşlik etti.

Belediye Başkanı Bekir Altan ile Büyükelçiliğinin ‘Yerel Projelere Hibe Programı’ kapsamında desteklenen proje kapsamında mesleki eğitim verilen sınıfları gezerek, kursiyerlerle sohbet eden Büyükelçi Suzuki, programın ardından külliyeyi gezerek, buradaki anıt zeytin ağacı hakkında bilgi aldı.

Büyükelçi Suzuki, Hatay’a sığınmacılar konusunda destek olmak için başta su arıtma tesisi olmak üzere çeşitli hibe programları yürüttüklerini işaret ederek, “Projelerle Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun daha da pekiştirileceğini düşünüyorum. Bu vesileyle iki ülkenin dostluğunun daha da derinleşeceği ve genişleyeceği kanısındayım. Türkçe versiyonu söyleyemiyorum ama ‘İki devlet, bir yürek’ sloganını burada dile getirmek istiyorum” diye konuştu.