Hatay’da silah tacirlerine jandarma şoku!

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, İskenderun ve Antakya’da silah kaçakçılarına büyük darbe vurdu. İki ilçede silah tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 kişi gözaltına alınırken, birinin ikametinde, birinin aracında yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 11 şarjör, 238 adet mermi ile 3 adet fişek ele geçirildi.

Söz konusu iki operasyon Hatay İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ve  Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT)’nin İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı ile  Antakya İlçe Jandarma Komutanlığı ile müşterek olarak yürütüldü.

Ekipler, İskenderun’a bağlı Bekbele Mahallesi’nde M.C. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan adli aramada 2 Adet Ruhsatsız Tabanca, 3 Adet 9 mm Tabanca Şarjörü, 6 Adet 7.65 mm Tabanca Şarjörü, 1 Adet 6.35 mm Tabanca Şarjörü, 147 Adet 9 mm Tabanca Mermisi, 66 Adet 7.65 mm Tabanca Mermisi, 22 Adet 6.35 mm tabanca mermisi ele geçirdi. Şüpheli şahıs M.C. gözaltına alınarak adli ve idari işlemlere başlandı.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da ise Madenboyu mahallesinde sürücülüğünü M.B. isimli şahsın yaptığı araç içerisinde yapılan aramada 1  Adet ruhsatsız BLOW marka 7.65 mm çapında tabanca,

1 adet şarjör ve 3 adet 7.65  mm. çapında fişek ele geçirildi. Araç sürücüsü şüpheli M.B. gözaltına alınarak adli ve idari işlemlere başlandı.