Kurtbağı’nda kadınların çevre zaferi!

Arsuz’a bağlı Kurtbağı Mahallesi’nde ‘Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) süreci kapsamında düzenlenmesi planlanan Krom Zenginleştirme Tesisi projesi halkın katılımı toplantısı mahalle sakinlerinin tencere-tavalı protesto eylemine dönüştü.

Arsuz’un verimli topraklarının yer aldığı, kayısı cenneti olarak anılan bölgede açılması planlanan Krom Zenginleştirme Tesisi mahalle sakinleri, köylüler ve doğa derneklerinin tepkisini çekerken, toplantı alanında 7’den 77’ye herkes tencere tava çalarak, dövizler açarak ‘Krom tesisi istemiyoruz’ diye haykırdı.

Jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı ÇED toplantısı, yetkililerin toplantıya yetişememesi ve halkın yoğun tepkisi üzerine yapılamadı.

Kurtbağı Mahallesi sakinlerine İskenderun Çevre Koromu Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay,  belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları da destek verdi.

Kurtbağı Mahallesi Muhtarı İhsan Kızıldağ da daha önce aynı girişimlerin Konacık ve Höyük mahallelerinde de yapıldığını anımsatarak, sadece Kurtbağı’nın değil Arsuz’un toprağının, doğasının, yeşyilinin maden ocaklarıyla talan edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi ve mücadelelerine destek veren herkese teşekkür etti.

Köylü kadınlar da maden ocaklarıyla sonsuza kadar savaşacaklarını belirterek, “Dağlarımıza, köyümüze dokunmasınlar; Çocuklarımızın geleceğini yok etmesinler; Dağ olmazsa köy olmaz, köy olmazsa şehir olmaz; Havamıza, suyumuza, toprağımıza dokunma “ diyerek tepkilerini ortaya koydu.