Kırıkhan Recep Atakaş Fen Lisesi’ne ilk harç döküldü

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay programı kapsamında Kırıkhan Recep Atakaş Fen Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Recep Atakaş Fen Lisesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkenin en kalıcı sermayesinin beşeri sermayesi olduğuna işaret ederek bu sermayenin niteliğini artıracak en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu dile getirdi.

Ülkelerin toplumlarının refahını yükseltmek için en fazla yatırım yaptıkları alanın eğitim olduğuna işaret eden Özer, 2000’li yıllarda beş yaş grubundaki yüz çocuktan sadece 11’inin, lise çağındaki gençlerin yüzde 44’ünün okullarla buluşabildiğini kaydederek, 2000’li yıllardan sonra gecikmeli bir eğitim seferberliğiyle okullaşma oranlarının ilk kez tüm kademelerde yüzde 95’in üzerine çıkarıldığını ifade etti. 

 2000’li yıllarda 300 binler seviyesinde olan derslik sayısının şu an 857 bine ulaştığını, 500 bin olan öğretmen sayısının 1,2 milyona, öğrenci sayısının da 19 milyonun üzerine çıktığını belirten. Özer, son yirmi yılda eğitime verdiği tüm destekler, eğitime ayırdığı en yüksek bütçe için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini bir kez de Kırıkhan’dan sundu.

 2000’li yıllarda ortaöğretimdeki kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 39,2 iken, bugün yüzde 94,66’ya ulaştığını anlatan Bakan Özer, Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar hizmetin kalitesini sürekli arttırmak için, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hatay ziyaretinde kentin mevcut eğitim yatırımları bütçesinin 619 milyon liradan yaklaşık 2,5 milyar liraya yükseltildiğini sözlerine ekleyen Özer, bu yatırımların sadece Hatay’a değil, Türkiye’nin her köşesine ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

 Bu süreçte en büyük paydaşlarından birinin de geleceğin Türkiye’sini inşa edecek gençlerin eğitim alacağı okulları inşa ettiren hayırseverler olduğunu ifade eden Özer, Kırıkhan Fen Lisesinin bölgeye kazandırılması nedeniyle Recep Atakaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

İşadamı Recep Atakaş da, çocukluk gençlik yıllarının geçtiği Kırıkhan’a Fen Lisesi kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek , “Yapacağımız okul oturum Alanı 1.300 m kare olup çatı katıyla birlikte 7.800  metre kare, 24 derslik , 5 laboratuvar, kütüphane, çok amaçlı salon , Beden eğitimi salonu kantin, mescit, müdür ve öğretmenler odası ve spor sahalarından ibaret olacaktır. Ben Recep Atakaş olarak son nefesime kadar eğitime katkı sunmaya devam edeceğim. Benden sonra da çocuklarım eğitim neferi gibi çalışacak. Bu fen lisesinin yapımı için bana destek veren Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, Hatay Milletvekillerimize ve Kırıkhan Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim yatırımlarının hızla devam ettiğini belirten Hatay Valisi Rahmi Doğan da, “Hayırseverlerimizin Hatay’a ve Hataylılara ciddi katkıları oluyor. Bizlerin yükünü alıyorlar. Ben buradan bu yatırımı yapacak olan hayırsever iş insanımız Recep Atakaş’a, hem de diğer ilçelerimizde benzer yatırımlar yapan, yapmak isteyen işadamlarımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Kırıkhan Okullar bölgesine yapılacak Fen Lisesi güzel bir lokasyona sahip. Bu alanı Kırıkhan Belediye Başkanımız ile birlikte bu zemine getirmiş bulunuyoruz. Burası yeni nesillerin yetişmesine, gençlerimizin yetişmesine vesile olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bakan Özer ve protokol üyeleri hayırsever iş insanı Recep Atakaş tarafından yaptırılan Kırıkhan Recep Atakaş Fen Lisesi’nin temeline ilk harç için butona bastı.

Törene, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal, Hatay Valisi Rahmi Doğan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hayırsever iş insanı Recep Atakaş, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, ilgili kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.