Yargıtay Heyeti Hatay’ın hoşgörüsüyle ağırlandı!

Hatay’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay Divan Üyeleri, Samandağ Vakıflıköyü Meryem Ana Ermeni Kilisesi’ni de ziyaret etti.

Hatay Bölgesi Din Görevlisi ve Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan tarafından karşılanan Yargıtay Başkanı Akarca ve beraberindeki heyet, Medeniyetler şehrinde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin tek Ermeni Köyü’nü de ziyaret turuna ekleyen Yargıtay Heyetine kiliseyi gezdirerek, tarihi hakkında bilgiler veren Peder Tabaşyan, konuklarına hem Vakıflı’nın, hem de kilisenin öneminden de bahsetti.

Birkaç gündür Hatay’da bulunduklarını dile getiren Yargıtay Başkanı Akarca, medeniyetler şehri Hatay’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen ziyaretin sonunda Başkan Mehmet Akarca, Hatay Bölgesi Din Görevlisi ve Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Peder Avadis Tabaşyan’a ziyaretin anısına kahve fincanı hediye etti.

Peder Avedis Tabaşyan da Yargıtay Başkanı Akarca’ya ziyaret anısına ‘Musa Dağı Müzesi’ adlı kitabı takdim ederek, hediyeye jestle karşılık verdi.

Meryem Ana Ermeni Kilisesi’ne gerçekleştirilen ziyarette Yargıtay Başkanı Akarca’ya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay 1. Başkanvekili Eyup Yeşil, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım, Hataylı Yargıtay Üyesi Hakim Mehmet Durgun, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman ve beraberindeki heyet eşlik etti.