Unutmayın! Bugün tatbikat günü

1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla, depremin olduğu saat 18.57’de bugün 81 ilde eş zamanlı “Çök – kapan – tutun” tatbikatı yapılacak. 

İçişleri bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye genelinde ilk kez uygulanacak tatbikata ilişkin, “SMS bildirimi, Hayati Uyarı Bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinden, televizyon ve radyo kanallarından bilgilendirmeler yapılacak. AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde saat 18.00’de bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. 6 il (Düzce, İstanbul, İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş, Erzurum) ile canlı bağlantı ve 81 ilden Valilerin bulunduğu alanlardan canlı görüntü aktarımı yapılacak. TRT ve altyapısı uygun olan bazı TV kanallarında banner olarak tatbikat bilgilendirme mesajı yayımlanacak. Belediyelerin anons sistemleri ve merkezi ezan sistemine bağlı camilerden sesli bildirim yapılacak. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcılarına ülke genelinde SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajı gönderilecek.

Hatay Valiliği, bugün ilimizde de gerçekleşecek tatbikatla ilgili ‘Çök – kapan – tutun Deprem Anı Tatbikatı’nda buluşuyoruz! Saat: 18.57’de olduğunuz yerde çök kapan tutun hareketi yapın. ÇÖK – KAPAN –HAYATA TUTUN’ çağrısıyla tatbikatı hatırlattı.