Lütfü Savaş’tan Anıtkabir’de tarihi Hatay mesajı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş, eşi Nazan Savaş ile birlikte gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyaretinde, hasta yatağında bile ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine Hataylılar adına çiçek sundu.

Büyük liderin sonsuzluğa uğurlanışının yıldönümü dolayısıyla Atatürk’ün manevi huzuruna çıktıkları ziyareti ‘Hatay Anıkkabir’de başlıklı özel bir videoyla paylaşan Savaş Çifti, hem herkesi duygulandırdı, hem de tüyleri diken diken etti.

Ata’nın hayatından kesitleri, sonsuzluğa uğurlanışı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma uğrunda verdiği büyük mücadeleyi anlatan fotoğraflarla da süslenen video da kısa bir sesleniş yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş, “Paşam, ‘’Hatay benim şahsi meselemdi.’’ demiştin ya, sen de Hatay’ın ilelebet şahsi meselesisin” mesajıyla Hatay’ın Ata’ya bağlılığına dikkat çekti.

Başkan Savaş’ın duygu dolu paylaşımında Ata’ya seslenişi şöyle;  “Paşam Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bugün ebedi istihratgahın Anıtkabir’e yasa yâda mateme değil, devrimlerine bağlılığımızı ve de çizdiğin yolda mücadelemizi sürdürdüğümüzü bir kez daha bildirmeye geldim.  Bizlere Cumhuriyetin ilelebet payidar kalacağını söylemiştin. İşte bu uğurda ne zaman ne koşulda olursa olsun içinde bulunduğu vaziyetin imkân ve şeriatını düşünmeyen milyonlarca evladın vatanın her köşesinde vazifeye atılmaya hazır. ‘Güneş balçıkla sıvanmaz’ misali ne kadar üstünü örterlerse o kadar güçlü parlıyor devrimlerin. Ne kadar izlerini silmeye çalışırlarsa o kadar belirginleşiyor yolların.  Sana bir müjdem var paşam; Emanetin yüzyılını deviriyor. İkinci yüzyılında da bizlere emanet.  Senin hasta yatağında Hatay’ı sayıkladığını hiç unutmadık Atam. Hatay’da bugün tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen, Cumhuriyetine ve Türkiye’ne siperdir. Her türlü gaflet, dalalet ve de hıyanete karşı dimdik ayakta ve uyanığız.  Sen, “Hatay Benim Şahsi Meselemdir” demiştin ya sen de ilelebet “Hatay’ın şahsi meselesisin.” Her konuda azim ve kararlılıkla izindeyiz. Rahat uyu paşam.”