İskenderun’da kalpler Atatürk için attı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde İskenderun’da kalpler Atatürk için attı.  Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine protokolün yanısıra 7’den 77’ye herkes Ata’ya bağlılıklarını gösterdi.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39.’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı,  askeri ve sivil erkanın katıldığı, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende saatlerin 09.05’i göstermesiyle çalınan siren sesinin ardından Ataya iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenklerinin Atanın huzuruna sunulmasının ardından etkinlikler İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda devam etti.

Milli Mücadelemizin eşsiz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Milletimizin istiklali ve istikbali için adanan 57 yıllık bir ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade Ulu Önder’in fikirleri, eserleri ve fedakârlıklarını anlama ve pekiştirme günü olarak idrak ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu günlerde bize düşen en mühim görev; O’nun “Benim Naçiz Vücudum, Bir Gün Elbet Toprak Olacaktır, Ancak Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, azim ve gayretle çalışarak, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak, güzide ülkemizi ve necip milletimizi milli ve manevi değerleriyle, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımak olacaktır. Milli Mücadelemizin eşsiz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi; şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olacağı ve varlığımıza yönelik iç ve dış tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz ulvi mücadelenin başarıya ulaşmasına vesile olacağı şüphesizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde bir kez daha şükran, rahmet ve minnetle anıyor, mukaddes hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Belediye Kültür Sarayı’nda da Ata’ya iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam anma töreni, günün anlam ve önemini belirten konuşma, Atatürk’ün askeri yönü ile ilgili Garnizon Komutanlığı’nın sunumu, “Atatürk’ün Vakti Çok Az Kaldı” adlı şiirinin okunması, resim ve mektup dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Aydınlığın Adı Atatürk” isimli oratoryonun sunumu ile son buldu.