İskenderun Arkeoloji Müzesi için imzalar tamam!

Hatay Valiliği ve MMK Metalurji Sanayii A.Ş.’nin katkıları ile İskenderun eski Kaymakamlık hizmet binasının restore edilerek Arkeoloji Müzesi’ne dönüştürülmesi ile ilgili protokol imzalandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ile  MMK Metalurji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ceosu Denis Kvasov’un imza attığı protokol törenine AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci de katıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilin tarihi eser zenginliğine dikkat çekerek, müzenin İskenderun’a ve Hatay turizmine hayırlı olmasını diledi.

1925 yılında inşa edilen ve 1940-2021 yılları arasında İskenderun Kaymakamlık Binası olarak hizmet veren tarihi binanın restore edilerek Arkeoloji Müzesi’ne dönüştürülmesine vereceği katkılardan dolayı MMK Metalurji Sanayii A.Ş.’ye de teşekkür eden Vali Doğan, Hatay’a yeni bir müze olarak kazandırılmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, depolarda muhafaza edilen pek çok eserin İskenderun’da sergileneceğini söyledi.