İskenderunlu akademisyen listenin kalıcı isimlerinden

Stanford Üniversitesi tarafından her yıl yapılan ‘Dünya çapında en büyük bilimsel etkiye sahip araştırmacıları sıralaması’ listesinde İskenderunlu Bilim Adamı, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektör Yardımcısı ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Sabah bilimsel üretkenliği ile yer aldı.

 ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesi kapsamında; ‘Kariyer boyu etki’ ve ‘Yıllık etki’ olarak iki kategoride açıklanan çalışma, 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünya çapında ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan bilim insanlarını kapsadı. Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada adı geçen ölçütler doğrultusunda çalışmalar yapabilen bilim insanları listelerde kendilerine yer bulabildi.

Listenin yayınlandığı ilk yıldan bu yana hem kariyer boyu toplam üretimi ile hem de tekil yıllardaki yayın ve araştırma performansı ile yerini koruyan Prof. Dr. Sabah, belirtilen listelerinin müdavimi olmaya devam ediyor.

Araştırmalarına ek olarak Kampus Rektör Yardımcılığı görevini de sürdüren Prof. Dr. Cumali Sabah, listeye göre en etkili bilim insanlarından biri olarak çalışmalarına devam ediyor.


Metamalzeme, elektromanyetik ve mikrodalga uygulamaları, antenler ve solar sistemler üzerine çalışan ve 2008 yılında International Union of Radio Science tarafından Yılın Genç Bilim İnsanı ödülüne layık görülen Prof. Dr. Cumali Sabah, dünyanın en etkili bilim insanları listesine yabancı değil. 2017 ve 2019 yılları için yapılan senelik değerlendirmelere göre de bu listeye alınan Prof. Dr. Sabah, 2019 yılına kadar olan kariyer boyu değerlendirme sonucunda da dünyanın en etkili bilim insanları arasında gösterilmişti. Prof. Dr. Cumali Sabah hem 2020 yılı değerlendirmesinde hem de yeni verilerle güncellenen kariyer boyu etki listesinde yer alarak dünyanın en etkili bilim insanları arasındaki yerini korudu.