Arsuz bu kez de Krom Zenginleştime sınavı verecek!

Arsuz’un kayısı cenneti Kurtbağı’nda Demircan Krom Madenciliği İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Zenginleştime Tesisi Projesi ile ilgili ÇED süreci halkı bilgilendirme toplantısı 15 Kasım’da gerçekleştirilecek. Yaklaşık 6,5 dönüm alanı kapsayan projeye ilişkin ÇED Sürecine Halkın Katılımı ve bilgilendirme Toplantısı, 15 Kasım 2022 Salı günü saat:11.00’de Kurtbağı Mahallesi No: 17 adresinde, Mehmet Kozan’a Ait Lokanta’da çevre şehircilik il müdürlüğü yetkilileri ve proje temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek.

Zenginleştirmeden önce kırma eleme işlemi yapılacak olan tesisin yıllık kapasitesi 75 bin ton olarak planlanırken, kırma elemeden geçen kromun tamamının zenginleştirmeye tabi tutulacağı, zenginleştirme sonrası piyasaya arzı yapılacak nitelikte 50.000 ton/yıl zenginleştirilmiş krom elde edilmesi planlanıyor.

5 km. güneyinde Hatay-İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahası bulunan proje alanına en yakın yerleşim batısındaki Kurtbağı Mahallesi’ne 800m. mesafede, Arsuz ilçe merkezine ise yaklaşık 13 km. uzaklıkta olduğu belirtildi.