Türk Kızılayı, iyilik meşalelerini Hatay’dan yaktı!

Her yıl binlerce ihtiyaç sahibinin yardımına koşan Türk Kızılayı Hatay Şubesi, Kızılay Haftası’nda halkla birlikte iyilik meşalelerini yaktı.  29 Ekim-04 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla Vali Ürgen Alanı’nda düzenlediği etkinliklerle çocuk ve gençlere dayanışmanın, sosyal sorumluluğun ve gönüllülüğün önemini anlatan Türk Kızılay’ı Büyükşehir Mehtaran Takımının müzikleriyle bu özel haftayı halkın katılımıyla, büyük bir coşkuyla kutladı.

154 yıldır bağışçılardan aldığı destekle, iyilik hareketini yürüten gönüllüleriyle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Türk Kızılayı Hatay Şubesi, 2022’nin ana teması “Dayanışma Yılı”na vurgu yapan etkinliklerde vatandaşlara “Şimdi sizinle Dünden Daha Güçlüyüz’ sloganıyla seslendi.

Kızılay Haftası’nın halaylar çekerek, halkla birlikte renkli etkinliklerle kutlandığı Hatay’da, Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Şükrü Kudret Özbakış yaptığı açıklamada iyilik hareketlerine can veren tüm gönüllülere ve bağışçılarına teşekkür etti.

Kızılay’ın 154’ncü yılını kutlayan Özbakış, “1868’de başlayan iyilik hikâyesi bugün hâlâ din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin merhamet elini dünyanın dört bir tarafında herkese uzatmaya devam ediyor. Bugün bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz. Tüm Kızılay birimlerimizle, halkımızla, çocuklarımızla çeşitli etkinlikler düzenleyerek Kızılay Haftası’nı coşkuyla kutladık. Sadece Türkiye değil, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan ve sürekli revize edilen vizyonu ve dinamik yapısı ile herkesin takdirini toplayan Türk KızılayI’nın gurur dolu 154. Yaşı kutlu olsun” dedi.

Özbakış, hafta boyunca da kan bağış kampanyaları ile, öğrencilere Kızılay farkındalığı yaratmak, faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla okul ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi.