Vali Doğan’dan gençlere Cumhuriyet öğüdü

Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü vesilesiyle Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı Tebrikat Töreni düzenlendi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın, Valilik Makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören, Antakya Gündüz Caddesi’nde Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tarık Çetin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte askeri araçla vatandaşlarımızı selamlayarak bayramlarını kutlamasıyla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okundu.

Cumhuriyetimizin 99. yıldönümü kutlamanın coşkusunu yaşayan haziruna hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Doğan, “Milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği, geleceğimizin teminatı, dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen bu aziz toprakları bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; Hataylı hemşerilerimin, yarınımız olan sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sizleri; en kalbi duygularla selamlıyorum” dedi.

“Cumhuriyeti koruma görevi gençlerdedir”

Konuşmasında Gençlere de seslenen Vali Doğan, “Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi Cumhuriyettir. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş, kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, gerek ekonomisiyle, gerek ordusuyla, gerekse savunma sanayisiyle dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir. Bu sebeple, yarınlarımızın umudu olan siz gençlerimize büyük görevler düşmektedir. İçerisinde yer aldığı coğrafya ve sahip olduğu tarihi miras Türk Milleti’nin üzerine çok önemli sorumluluklar yüklemektedir. Türk gençliğine çok güvenen ve bunu her fırsatta vurgulayan Gazi Atatürk, Cumhuriyeti koruma görevini de bu nedenle siz gençlere vermiştir. Atatürk’ün çizdiği yolda, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, vicdanlı, akılcı, ileri görüşlü Türk gençleri olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla sizlere duyulan büyük güvene layık olacağınıza, yaktığı aydınlanma ışığını, nesilden nesillere aktararak taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti siz gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yüce Türk Milletinin ve siz Hataylı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Tören, öğrencilerden Ayşegül Bilgili ile Arda Rıfat Yeşilova tarafından şiir okunması ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen halk oyunları gösterisinin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde resmigeçitle devam etti. Vali Doğan, Garnizon Komutanı P. Alb. Tarık Çetin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş geçit yapan asker ve öğrencileri ayakta selamladı.

Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Garnizon Komutanı Albay Tarık Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk, Vali Yardımcıları Harun Kaya, Emin Sait Karahaliloğlu, Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Kurum İl Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi derneklerimizin temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.