Hatay; dün, bugün, yarın, daima Cumhuriyet’in izinde!

Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 99. yıldönümü münasebetiyle Hatay’da çelenk sunma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunmasının ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.

Vali Doğan, şeref defterine Cumhuriyet’in 99’uncu yılı dolayısıyla şu cümleleri yazdı: “Aziz Atatürk,

Cumhuriyetimizin 99’ncu kuruluş yıldönümüne ulaşmanın kıvanç ve mutluluğu ile manevi huzurunuzdayız.

Türkiye Cumhuriyeti’ni büyük imkansızlıklar içinde kurarak bizlere emanet ettiniz. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti’ni sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek, her bakımdan üstün ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, aklın ve bilimin öncülüğünde bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bize miras bıraktığınız Cumhuriyetimizin bir asra yaklaşan kazanımları sayesinde bugün, Türkiye’nin her alanda yükselen bir ülke ve küresel bir cazibe merkezi haline gelmesinin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz hatıranızı yad ediyor, ebediyete irtihal etmiş aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun.”

Duygu dolu şehitlik ziyareti

Vali Doğan ve protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıt alanında düzenlenen törenin ardından Antakya Şehitliğine ziyaret gerçekleştirildi.

Antakya Şehitliğine gerçekleştirilen ziyarette, Vali Doğan ve protokol üyeleri tarafından şehitlerimizin kabirlerinin tek tek ziyaret edilmesi ve karanfil bırakılmasının akabinde vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından dua edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen törenlere Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Garnizon Komutanı Albay Tarık Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk, Hatay Vali Yardımcıları Harun Kaya, Emin Sait Karahaliloğlu, Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Kurum İl Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.