Muhtarlar, iyiki varlar

İskenderun’da halka hızlı hizmet ulaştırılması noktasında görev yapan mahalle muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Yerel yönetimlerde önemli bir mihenk taşı olan muhtarları bu özel ve önemli günlerinde İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel yalnız bırakmadı.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’na muhtarlar adına Büyükdere Mahalle Muhtarı Hüseyin Cirdi’nin çelenk sunumu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kutlamalar, Başkan Tosyalı’nın ev sahipliğinde kahvaltıda devam etti.

“Muhtarlar; ihtiyaç ve taleplerin birinci derece muhatabı”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz, üstlendikleri sorumluluğu dile getirirken, “19 Ekim 1829 tarihinde kuruluşunu tamamlayan muhtarlık müessesi 193 yıldır bu topraklarda varlığını sürdüren, Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçildiği hepimizin malumudur. Bu manada muhtarlar insanların güvenini kazanmış, kendisini milletine hizmete adayan, fedakâr, çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Muhtarlarımız, sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından, düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmakta ve görev yaptıkları mahallelerde devletimizin taşradaki en temel taşı olarak görev ifa etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutlayarak, kentimiz adına yapacakları tüm çalışmalarda da başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından muhtarlar protokol ile anı fotoğrafı çektirdikten sonra, İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.