Pirinçlik balık çiftliklerinin kıskacında!

Arsuz’a bağlı Pirinçlik Mahallesi deniz açıklarında Trend Deniz Ürünleri’nin ardından Defne Su Ürünleri de deniz yüzeyinin 216 bin metrekarelik alanını kullanmak talebiyle gerçekleştirmek istediği alan değişikliği ve kapasite artışı projesi hakkında halkı bilgilendirecek.

Devam eden ÇED süreci kapsamında, Defne Su Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Pirinçlik Mahallesi Deniz yönü Açıklarında, mevcut durumda 950 ton/yıl kapasite ve 30.000 m2 alanda kurulu bulunan tesisin kapasite artışı yapılarak üretim alanı koordinat değişikliği ile 216.000 m2’lik deniz alanına yerleştirilesi planlanan proje hakkında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 01 Kasım’da Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ön izin verilen ve faaliyette olan Su Ürünleri yetiştiriciliği tesisinin mevcut yerinden yaklaşık 190 m. kuzey istikametinde deniz yönünde kıyıdan uzaklaşarak üretim alanı ve kapasitesi artırılarak taşınması planlanıyor.

Aynı tarihte, yine Pirinçlik Mahallesi deniz açıklarında Trend Arsuz Deniz Balıkları Yetiştiriciliği’nin de 30 bin metrekare alanda kurulu bulunan tesisin kapasitesini 216 bin metrekare deniz alanına yaymayı planladığı projeyle ilgili halkı bilgilendirme toplantısı olması dikkat çekti.