Anıl Otomotiv’de ‘elektrik’ devrimi!

SsangYong, MG ve Suzuki’nin Hatay Bayiliğini yürüten Anıl Otomotiv, elektrikli ve hibrit araç kullanmayı teşvik edecek yeni araçlarının lansmanını yaptı. Uzun yıllar bayiliğini üstlendiği Opel’i devrederek, yeni üç bayilik üstlenen Anıl Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Abacı, yeni araçları tek tek tanınırken, önümüzdeki günlerde herkesin elektrikli araçları tercih edeceğine inandığını ifade etti ve özel fiyat avantajlarından da bahsetti.

Anıl Abacı, Itır Abacı, Ufuk Abacı ve personeli ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Abacı, günümüz teknolojisiyle üretilen yeni teknolojik otomobillerin günümüzde yüzde 10 olan üretim ve kullanımının, giderek artarak 2023 yılı sorununa kadar yüzde 70 oranına ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışların, yeni alternatif enerjileri gündeme getirdiğini anlatan Şekip Abacı, “Sektörde bayiliğe başladığımız Opel’i devrettik. Hatay’da tecrübeli bir bayi olduğumuz için bizleri bırakmadılar. Şu anda SsangYong, MG ve Suzuki’nin bayiliklerini üstlendik. Bu üç marka da sektörün etkilileri arasında. Önümüzdeki günlerde otonom araçların vazgeçilmeyecek kadar tercih edileceğini düşünüyorum. Akaryakıtın inanılmaz yüksek fiyatlara ulaştığı günümüzde artık devir, elektrikli araçlar devrine döndü. Klasmanında fiyat ve performans açısından en etkili araçlara sahibiz. Olağanüstü sürüş konforu ve MG Pilot teknolojisine sahip MG ZS EV çok büyük ilgi görüyor. Avantajlarını saymakla bitiremeyiz. Örneğin 400 Km.’yi 90 liralık şarjla gidebiliyorsunuz. Bu aracı alana da 25 bin liralık şarj cihazını da hediye veriyoruz.  Hızlı şarj özelliği sayesinde aracınızı 30 dakikada şarj edebiliyorsunuz. 7 yıl garantili, geri alma garantisi de var. Yıl sonuna kadar akaryakıt istasyonlarına şarj sisteminin konulması zorunluluğu getirildi. Dolayısıyla araçlarda şarj sıkıntısı da yaşanmayacak” dedi.