Muz serasında ilk hasadı Arsuz Kaymakamı yaptı

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Üçgüllük Mahallesinde geçen sezon 18 dönüme ekimi yapılan, hatta kendisinin de fide diktiği muz serasında ilk hasadı bizzat eliyle gerçekleştirdi.

Üretici Sercan Satmaz’ın muz bahçesinde gerçekleştirilen hasada Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın yanısıra İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı İbrahim Dündar, İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve bölge halkı katıldı.

Arsuz’da toplam 45 üreticinin 1000 dekara yaklaşan alanda muz üretimi yaptığını belirten Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, “Turizm karakteriyle öne çıkan ilçemiz, bir yandan da tarım deposu. Özellikle maydanoz ve yeşillik üretiminde Türkiye’de biz birinciyiz. Piyasanın aslan payını biz alıyoruz aslında. Muz da yeni öncelikli alanlarımızdan biri olmaya başladı. Şu anda ilçe genelinde yaklaşık 45 üretici 1000 dekara yaklaşan bir alanda üretim yapıyor. Grand ve Azman türlerinde üretme noktasındayız. Ve şu anda pazar payını her geçen gün artırarak üretime devam ediyoruz. Arsuz, muz üretiminde de lider olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. İklimin ılıman olması bize fiyat ve rekabet avantajı da sağlıyor. Verilen destekler de çiftçimize teşvik edici rol üstleniyor. Ben geçen sene 20 Eylülde daha 10 günlük ilçe Kaymakamı iken buraya muz fidesini diktim. Çok şükür bugün meyve verdi, hasadını ediyoruz. Ayrıca burası benim için mutluluk kaynağı. Çünkü diktiğim ağacın, fidanın ağaç olup meyve verdiğini gördüm. Üreticilerimize, Üçgüllük mahallesinin önder üreticilerinden Satmaz ailesine teşekkür ediyorum” dedi.