Arsuz’da balık üretiminde yeni ‘TREND’!

Arsuz Pirinçlik açıklarında 30 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Trend Deniz Ürünleri ve İnş. Tic. Ltd. Şti. balık yetiştiriciliği alan değişikliği ve kapasite artışı talebiyle yüzey alanını 216 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor. Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan Trend Arsuz Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Alan Değişikliği Ve Kapasite Artışı projesi ile ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 01/11/2022 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Arsuz’da mevcut tesiste yıllık 950 ton kapasite ile Levrek ve Çipura yetiştiriciliği yapmakta olan Trend Arsuz Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, söz konusu projeyle kurulu bulunan tesisin kapasite artışı yaparak, üretim alanı koordinat değişikliği ile birlikte yüzey alanını 216 bin m2’ye çıkartarak, deniz alanına yerleştirilecek polietilen kafeslerde 4.000 ton/yıl kapasite ile çipura – levrek – Sarıkuyruk – Granyöz ve Sinağrit balık çeşitlerini yetiştirmeyi planlıyor.

 T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ön izin verilen ve faaliyette olan Su Ürünleri yetiştiriciliği tesisinin yaklaşık 325 m. daha mevcut yerinden kuzey istikametinde deniz yönünde kıyıdan uzaklaşarak üretim alanı ve kapasitesi artırılarak taşınması planlanıyor.