Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun!

Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, bugün kutlanacak.  Ellerin göğe yükselerek dualar edileceği Mevlid Kandili dolayısıyla İskenderun Belediyesi, İlçe Müftülüğü tarafından akşam namazına müteakip organize edilen “Mevlid Kandili Programı” sonrası vatandaşlara sıcak çorba ve tatlı ikramı gerçekleştirecek.

İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı Hz. Peygamberin bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceği tazelenme mevsimi olan Mevlid Kandili dolayısıyla il protokolü tarafından yayınlanan bazı kutlama mesajları şöyle;

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Sevgili pergamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz eder, Tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederim.”

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Aziz Milletimizin ve Alem-i İslam’ın Mevlid Kandili’ni tebrik eder, bu mübarek günün ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığa sağlık, huzur, bereket ve hayırlar getirmesini dilerim.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutluyor, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar. Cumamız ve kandilimiz mübarek olsun.”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve hemşerilerimin Mevlid Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”