Vali Doğan’ın çabasına ‘sağlık’!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İngiltere, Belçika, İtalya, Kore, Mısır, İran gibi birçok ülkeden ve çeşitli üniversitelerden bilim insanlarının katılımıyla ilimizde düzenlenen Fonksiyonel Üroloji’de Uluslararası Medikal Baskı ve Simülasyon Kongresi’nde Hatay’daki sağlık yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Halka ulaşılabilir ve kaliteli sağlık sunulması amacıyla Dörtyol ve Samandağ’da tamamlanarak faaliyete giren iki hastanenin yanısıra, Arsuz, Belen ve Hassa olmak üzere 3 ilçede hastanelerin yapım aşamasında olduğunu, Defne’de ise yatırım programına alındığını aktaran Vali Doğan, İskenderun’da yapımı planlanan 1200 yataklı devlet hastanesinin de proje aşamasında olduğunu kaydetti.

Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin Türkiye’de sağlık tesisleri ve uzman hekimler marifetiyle hafif atlatıldığına vurgu yapan Vali Doğan, “Malum olduğu üzere dünya bir pandemi dönemi yaşadı. Bu süreçte çoğu ülkeler hazırlıksız yakalanırken Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizler, bu süreci daha hafif, daha rahat atlattık. Ülkemizin dört bir yanında inşa etmiş olduğumuz sağlık tesisleriyle ve uzman hekimler marifetiyle bu süreç hafif atlatıldı. Hatay olarak bizde sağlık yatırımlarına devam ediyoruz. Bundan 3 ay öncesinde yine bir Avrupa projesi olan Dörtyol Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptık. İskenderun’da mevcut hastanemize ilave olarak 1200 yataklı bir hastane projemiz var inşallah onu da en kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. Yıllardır hastanesiz olan Arsuz ilçemizde de yapım aşamasında olan hastanemiz çok kısa süre içerisinde faaliyete geçecek. Geçen pazartesi Samandağ’da yapmış olduğumuz hastanemizin ilk hasta kabulünü yaptık. Yine yıllardır konuşulan ve bir türlü yapılamayan Defne Hastanesiyle ilgili çalışmamızı tamamladık, 2023 yılı yatırım programına aldık, inşallah onu da önümüzdeki yıl temelini atarak Defne’de yaşayan hemşehrilerimizi hastaneyle buluşturmuş olacağız. Belen’de inşaat aşamasında olan hastanemiz bitmek üzere ve birkaç ay içerisinde hizmete girecektir. Hassa’da yaptığımız hastanemizde %75-80 seviyesinde. Türkiye sağlık sektöründe ciddi yatırımlar yaptı. Şehir hastaneleriyle, Araştırma hastaneleriyle, Üniversite hastaneleriyle gerçekten hem bina, hem de donanım anlamında ciddi yatırımlar yaparak halkına hizmetler sunuyor” dedi.