Türkiye’de işsizliğin özellikle de genç işsizliğin had safhada olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Bu proje kapsamında yaklaşık 3 bin 500 teknik elemanın ve yer hizmetleri çalışanının yurt içi ve yurt dışında istihdamına vesile olacağız. 15 Kasım’dan itibaren eğitimlere başlayacağız. Protokol kapsamında anlaşma imzaladığımız şirket, 1 Şubat 2023’e kadar 500 kişinin işe alınmasını garanti ediyor. Şirketimiz, proje kapsamında yurt içi ve yurt dışında havayolu şirketlerinde çalışacak teknik konular ve yer hizmetleri için personele eğitim verecek. Eğitim sonrasında da işe alımlar için bize destek verecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kişilere iş garantisi verilecek. Başvuru koşulları belediyemizin internet sitesinden yayınlanacak” dedi.
Kendisi de bir Hataylı olan uçak mühendisi Zeydan Öncü, Hatay’ın sorunlarını yakından izlediğini ve kentteki işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüme kavuşturmak istediğini dile getirdi.
İlk ekip 1 Şubat 2023’te işe alınacak!
Türkiye’nin genç nüfuslu bir ülke olduğuna değinen Öncü, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Umarım gençlerimiz bu projeye ilgi gösterirler. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ilk ekibi işe almış olacağız” diyerek protokole imza attı.
Başvurular ve eğitim ücretsiz olacak
Başvurular 10 Ekim’e kadar www.hatay.bel.tr adresi üzerinden ücretsiz bir şekilde yapılabilecek. 15 Kasım’da başlayacak eğitimler 6 hafta sürecek ve katılımcılar eğitimler için herhangi bir ücret ödemeyecek. Eğitimler, yurt içi ve yurt dışından gelen, alanında uzman kişiler tarafından verilecek. Eğitimlerin sonunda katılımcılar, uluslararası geçerliliği olan GASI sertifikasına sahip olacak.
İş imkânı sağlanacak pozisyonlar
İmzalanan protokol ile iş imkânı sağlanacak pozisyonlar belli oldu. Protokol kapsamında; havaalanında uçak işleyicisi, bagaj işleyicisi, deneyimli otobüs şoförü, rampa-bagaj görevlisi, kış hizmetleri çalışanı, check-in görevlisi, bagaj soruşturma görevlisi, VIP asistanı ve VIP hizmetleri dahili servis alanlarında işe alım yapılacak.