Jandarma işi sıkı tutuyor!

İskenderun’da sahte alkolden ölümlerin yaşanmasının ardından operasyonlarını sürdüren Hatay İl Jandarma Komutanlığı, Antakya ve İskenderun’da 2130 litre sahte içki ele geçirirken, üretim ve satışını yaptığı tespit edilen 5 kişiyi gözaltına aldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Antakya’da sahte içki üretimi yaparak satışını yaptığı belirlenen Kuzeytepe Mahallesi’nde H.Y’e ait eve baskın yaptı. Adreste yapılan aramada bidonlar içerisinde 380 litre sahte içki ele geçirilirken, şüpheli H.Y. gözaltına alındı.

Hatay’ın Antakya ilçesinde 380 litre sahte içki ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı. ( Hatay Valiliği – Anadolu Ajansı )

İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı  tarafından uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen kaçak alkol ile mücadele kapsamında da, Büyükdere mahallesinde M.T., V.T., Ç.Y. ve T.T. isimli şahısların evlerinde sahte içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alan ekipler ayrı adrese operasyon düzenledi. Şahsa ait ev ve eklentisinde yapılan aramada, ekipler jelikan bidonlar içerisinde 1.500 litre ve damacanalar içerisinde 250 litre olmak üzere toplam bin 750 litre sahte rakı ele geçirildi. Jandarma ekipleri ayrıca ev ve eklentilerinde 1 adet ocak, 1 adet kazan bulurken, şüpheliler gözaltına alınarak adli işlemlere başlandı.