Yaz spor okullarında coşkulu kapanış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde birçok spor dalında gerçekleşen yaz kurşununun kapanış töreninde öğrencilerle biraraya geldi.

12 dalda 6 bin 96 kursiyer çocuğun eğitim aldığı komplekste yüzmeden basketbola, okçuluktan masa tenisine kadar yaz tatilinin tadını spor yaparak çıkaran çocuklar ve gençler, alanında başarılı uzman antrenörler eşliğinde aldıkları eğitimleri başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

Başkan Savaş’ın yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Almanya’nın milli güreşçisi Frank Stäbler, veliler ve kursiyerlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen HBB Yaz Kursları Kapanış töreni şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak olan şeyin spor olduğunu söyleyen Başkan Savaş, ‘Amacımız; çocuklarımızı yazın sıcağında gölgede spor yaptırmak. Biliyorsunuz spor kötü alışkanlıkları öldürür. Çocuklarımız kötü alışkanlıklara meyletmez, spor yapar, fiziken de zinde olur. Fiziken zinde olan çocuk eğitimde başarılı olur. Yani bize hem spor yapabilen, fiziken güçlü, hem de zihni güçlü çocuklar lazım. Bu nedenle çocuklarımız kışın inşallah daha huzurlu, daha sağlıklı, daha zinde bir şekilde okullarında derslerine başlayacaklar. Hepsine başarılar diliyorum ailelerimize de teşekkür ediyorum, çocuklarını bu güzel kurslardan geri bırakmadıkları için. Hepinize saygılar sunuyorum’ diye konuştu.

Düzenlenen törende çocuklar ve gençler yaz boyunca öğrendiklerini sergileyerek ailelerine ve eğitmenlerine büyük gurur yaşattı.

Başkan Savaş daha sonra, U15 Türkiye Şampiyonu, U17 Türkiye Şampiyonu Uluslararası Zafer Turnuvası 3.sü ve sonra olarak Hırvatistan’da düzenlenen U15 Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa 3.sü olan, Hatay Büyükşehir Belediyespor’un milli güreşçisi İrem Öztürk’e madalyalarını verdi.

10. Uluslararası Judo Turnuvası’nda altın, gümüş ve bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanan Hatay Büyükşehir Belesiyespor Judo Takımı’na ise kupalarını CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur takdim etti.

Masa Tenisi takımlarının şovu devam ederken Başkan Savaş ve Steabler, sahaya inerek önce bire bir daha sonra çocuklarla çiftli maç yaptı. Tören sonuna kadar devam eden maçın kazananı dostluk oldu.