Mavi suların delil avcıları iş başında!

Adana’nın yanı sıra Hatay ve Osmaniye’yi de kapsayan sorumluluk sahalarında görev yapan ve “kurbağa adamlar” diye tabir edilen dalgıç polisler, su altındaki delillerin bulunması ve suda kaybolan vatandaşları kurtarmak için çabalıyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği bünyesinde görevli 8 dalgıç polis ve 6 “gemi adamı”, su altındaki zorlu görevlerini her iklim koşulunda yürütebilmek için düzenli şekilde antrenman ve eğitimler gerçekleştiriyor.

Dalışlar yaparak kendilerini sürekli formda tutan “kurbağa adamlar”, en sık çalışma yaptıkları Seyhan Nehri’nin yer yer bulanık ve karanlık olmasından dolayı “karanlık suların delil avcıları” olarak da anılıyor.

Gece saatlerinde de dalış yapabilen ekip, su altındaki delillerin bulunması, boğulma tehlikesi geçirenlerin kurtarılması, suda kaybolanların cesetlerinin çıkarılması ve sel olayları gibi çok farklı alanlarda faaliyet yürüterek Emniyet Müdürlüğüne güç katıyor.

Dalgıç polislerden Oktay Ekti,  “kurbağa adamlar”ın Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yazılı ve mülakat sınavı ile zorlu fiziki testlere tabi tutularak seçildiğini belirtirken, Polis memuru Oktay Oytan da yaklaşık 3 yıldır “kurbağa adam” olarak görev yaptığını ve “Emniyet Teşkilatının bu güzide biriminde çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Polis memurlarından Erdoğan Özcan da boğulma vakalarına karşı toplumu da bilgilendirdiklerini anlatarak, “Burada en çok göreve çıktığımız anons boğulma vakası. Özellikle 7-17 yaş grubu sulama kanalında yüzüyor. Onları bilinçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.