Şampiyon, Hatay’da mersahı ‘Arslan’ gibi salladı!

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nca Hatay’da büyükşehir belediyesinin evsahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası sona erdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Aba Güreşi Mersahı’nda düzenlenen şampiyonaya, 36 ülkeden 150 sporcu katıldı. Müsabakalar sonunda 100 kiloda Azerbaycan’dan Arslan Mirzgave rakiplerini yenerek başpehlivan olmaya hak kazandı. Şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Barış Güngör ikincilik elde ederken, İranlı ve Gürcistanlı sporcular Esmael Ghorbani ve Yarajuly Josebi de üçüncülüğü paylaştı.

Ata Sporu için dünyanın dört bir yanından Hatay’a gelerek mersaha çıkan tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Savaş, koronavirüs pandemisi nedeniyle üç yıl aradan sonra bu yıl 11.sinin düzenlendiğini ifade etti.

Aba güreşini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Savaş, “Aba Güreşi ile dünyaya çok güzel bir branş kazandırıyoruz. Biz okyanusa bir damla attık, o damla okyanusun içinde gittikçe büyüyor, bu da bizi gururlandırıyor. Hatay artık sadece kültür, tarih, medeniyet ve gastronomi şehri değil son zamanlarda spor şehri. 36 ülkenin katıldığı şampiyonaya, her ülkeden üçer güreşçi ve bizden her kategoride altışar güreşçi katıldı. Binlerce seyircimiz var ve bu seyirciler güreş bitene kadar burada kalıyorlar. 

Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Lütfü Savaş ile Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Başkanı İbrahim Öztek verdi.