Hatay’ın genç beyinleri TEKNOFEST’e damga vurdu

Hatay Defne Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu BİOSETA Takımı, “Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması Medikal Teknolojiler” kategorisinde geliştirdikleri projeyle  TEKNOFEST’te Türkiye birincisi oldu.  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından havacılık, teknoloji ve uzay teknolojileri alanlarında düzenlenen ve bu yıl Samsun’da gerçekleştirilen Teknofest Festivali’nde Türkiye’nin genç beyinleri arasında yer alan Hataylı öğrencileri ilk olarak Hatay Valisi Rahmi Doğan tebrik etti.

Sağlık alanında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenlenen  “Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması”nda büyük bir başarı elde eden öğrenciler,  mesleki eğitimin de kalbinin attığı yarışmada Hatay’ı gururlandırdı.

Öğrencileri tebrik eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, mesajında “TEKNOFEST’te “Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması Medikal Teknolojiler” alanında projeleri ile 1. olan Defne Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı BİOSETA Takımı’nı ve emeği geçenleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, “Başta Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı öğretmenimiz Hakan Köse ile Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Fizyolojik Sinyal İzleme Dalı 11. Sınıf öğrencimiz Hasibe Yorgun olmak üzere projenin gerçekleşmesinde emeği olan Okul müdürü, müdür yardımcılarını, öğretmenlerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz” denildi.

Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Alanı öğrencileri de ayrıca, 14. Meb Robot Yarışmalarında Derece Alan takımların davet edildiği Teknofest Karadeniz Robotik Kategorisinde Teknofest özel ödülüne layık görüldü.